ALIÑACIÓN: Manolo, Meixide, David Gómez, Jose Lino, Chino, Marco, Jorge Souto, Martín, Daniel, Rata e Toni.

SUPLENTES: Pablito, Cristian, Michel,  Budiño e Saad.

GOLES: 0 – 1 Pablito.

Encontro correspondente a Undécima Xornada da Segunda Autonómica da tempada 08/09 disputado no campo do Carrizo, que presentaba unhas  excelentes condicións para a práctica do fútbol. 110 espectadores.

Unha SD que se amosou lixeiramente superior o Portazgo nun encontro onde o colexiado non quixo pasar desapercibido senon todo o contrario. O trencilla erixiuse no triste protagonista nun partido marcado polo exceso de nerviosismo.

O encontro xa da os primeiros coletazos co dominio da SD PONTE CARREIRA mediante unha acentuada posesión do esférico e mostra disto é que os locais chegarían por primeira vez a meta defendida por Manolo no minuto 22 da primeira parte. O cadro de Kike fabricaba máis fútbol, distribuese raso e tocando o balón as bandas onde Toño e Daniel eran un pesadelo para a defensa branquivermella, ainda asi, serían os pupilos de Acuña os que gozarían da primeira ocasión de gol pero o cancerbeiro azulón nunha maxistral intervención envía a corner.

O encontro continua o seu curso con gran intensidade, as chegadas da SD sucédense, Daniel xa era un quebradeiro de cabeza para a defensa local, que por intres distancia as suas liñas, e como resultado disto, dispón dunha clara ocasión de gol co porteiro xa batido pero o seu disparo envíao a saque de esquina a defensa local.

Moi disputado estaba  a ser o encontro, cun xogo máis físico e con  moitas  faltas que impedían adquirir un ritmo que favorecía os intereses da SD, proba disto está na expulsión dun xogador local que lle propina un pisotón ó bravo mediocentro Raul, tendo que abandoar o terreo de xogo con cartón roxo directo. No minuto 45, o árbitro anula un gol a SD, nunha xogada que Chino remata co calcaño o fonfo da rede, todo un golazo que nin os locais nin os visitantes entenden o porqué o invalida.

Chega o seugundo tempo onde o partido se ralentiza e os locais repléganse en busca dun contraatque pero a defensa azulona non da opcións e unha e outra vez sacan o esférico sen compricacións. A lixeira posesión de balón dos pupilos de Kike non estaba a dar os seus frutos que unha e outra vez abusaba do regate.

No minuto 28 desta segunda metade, chegaría o ansiado gol da SD, nunha internada por banda esquerda de Daniel, que estaba a romper unha e outra vez a defensa local, centra e Pablito remata inapelablemente ó fondo das mallas. Este tanto facía xustiza o que se estaba a presenciar no campo.

A partires de ahí, os carreirenses, moito máis concienciados por acadala vitoria, dedicáronse a aguantelo resultado, salpicado pola mala actuación do colexiado que quixo rematalo partido expulsando a Raul e escudándose na autoridade das tarxetas para olvidarse do diálogo na conducción do encontro.

O vindeiro Domingo 23 na Chousa, ás 16:15,  a SD PONTE CARREIRA recibe a un Victoria que chegará coa moral por todo o alto despois dos resultados acadados nas últimas xornadas. ALI ESTAREMOS!!!! FORZA SD!!!!