Non dubidedes en visitar WWW.SIGUETULIGA.ES, onde atoparedes a mellor información do fútbol da montaña. Noraboa pola web.

Había rumores incluso de desaparición para o próximo ano, xa que a plantilla coa que conta a Pontecarreira é moi veterana e as motivacións estabanse a acabar.  Supoño que con este ascenso os rumores estarán zanxados. ¿non?

Nunca se pensou en desaparecer, salvo excepcións a plantilla está na idade idónea para acadar o ascenso que tanto desexábamos.

Tras varios anos sen loitar polo ascenso, mantendo prácticamente o equipo ó completo, ¿Qué cambiou este ano para conseguir este logro?

A unión do grupo e o apoio da afección.

¿Cando viches a opción real de conseguir subir?

Tras gañar no terceiro partido no campo do Boimorto xa que eles eran uns dos candidatos ó ascenso.

¿víchelo peligrar?

Nunca

Foi unha tempada teóricamente sinxela, xa que mediada a liga os posto de ascenso e o da promoción era cousa de dous equipos ¿foi tan fácil como pareceu desde fora?

Foi más complicado do que pareceu, xa que moitos partidos sacámolos nos últimos minutos e pola mínima.

¿Qué foi o que fixo que finalmente se decidira o posto de ascenso directo do lado do Cire?

O partido que xogamos na Ponte Carreira contra o eles xa que nos colleron co equipo moi mermado debido as lesións e  sancións.

¿Qué xogadores da Pontecarreira foron claves esta tempada?

Todo o equipo pero anque pareza difícil de crer, para min uns dos mais importantes foron os xogadores que menos participaron como titulares xa que eles estiveron sempre dispostos a participar cando fose necesario sen ter en conta os poucos minutos dos que dispoñian e incluso en  ocasións vendo o partido dende a grada, metendo presión os seus compañeiros titulares para que o fixeran o mellor posible se non querían que o seu posto peligrase.

Unha vez cedida esa primeira praza, que o voso equipo mantivo bastante tempo, ¿cómo afrontastes a promoción?¿cal era o obxetivo no partido de ida?

A promoción afrontámola coma se fora unha final, xa que nos estabamos xogando todo o traballo da temporada.O obxectivo era manter a nosa portería a cero e conseguir unha diferencia que nos permitira afrontar o partido de volta con tranquilidade.

Solventastes ese partido con unha victoria por 1-0, ainda que puido ser maior a tenor das ocasións das que gozou a Ponte, temeches pola eliminatoria?

Anque o resultado non era moi abultado, ó conseguir manter a nosa portería a cero e con un gol a favor partiamos cunha vantaxe importante para a volta.

Xa na volta, o marcador púxose favorable, con un 0-1 o Portazgo necesitaba tres goles para eliminarvos e parecía pouco probable pero… na segunda parte despois dun penalti en contra que puxo ó Portazgo a tan so un gol do ascenso e a expulsión dun xogador importante quedáronnos 20 minutos de gran sufrimento, pero que o final valeu a pena o sufrimento vivido.

¿Qué se sinte ó lograr un ascenso, nun equipo formado por xente do pobo e que levan toda a vida xogando xuntos?

Unha gran satisfacción sobre todo por eles que o tiñan ben merecido.

¿Seguirás o próximo ano ó frente do grupo?